Patiens Harpan (Klondike)

Välkommen till vår sida om Harpan på Spindelharpan.nu! Harpan är en klassisk variant av solitairespelet som är lik Spindelharpan, men med viss skillnader. Spelets mål är att flytta alla kort från spelplanen till fyra högar med kort i stigande ordning från Ess till Kung, med hjälp av ett extra kort du kan dra (antingen ett eller tre).

Här på vår sida hittar du allt du behöver för att lära dig spelet, förbättra dina färdigheter och bli en mästare på spelet. Vi erbjuder regler, strategier, tips, tricks och möjlighet att spela Harpan gratis online. Så om du är redo att utmana din hjärna och ha kul, börja spela på Spindelharpan.nu idag!

harpan steg för steg

Harpan online – kom igång med vår guide

Att spela Harpan online på vår sida Spindelharpan.nu är enkelt och bekvämt. Följ dessa steg för att komma igång:

Börja spela

Gå till vår sida spindelharpan.nu och välj fliken Harpan eller klicka här för att spela Harpan gratis. Du behöver inte klicka någonstans för att starta spelet utan korten är redan utdelade!

Korten delas ut

Spelet kommer att visa dig en kortlek och sju fält där du kan placera korten. Målet är att flytta alla kort till de fyra fälten uppe i högra hörnet med kort i stigande ordning från Ess till Kung.

Flytta kort

Du kan flytta kort mellan kolumnerna genom att klicka och dra dem till det önskade fältet. Korten måste vara i stigande ordning och av annan färg för att kunna flyttas.

Hur du vinner Harpan

När du har flyttat alla kort till fälten i stigande ordning från Ess till Kung, har du vunnit spelet. Du kan också välja att starta om spelet eller spela igen för en ny utmaning.

Dra nya kort

Uppe i vänstra hörnet kan du dra nya kort. Beroende om du spelar spelet med ett kort eller tre kort kommer du dra respektive antal kort. Tre kort är svårare än ett kort.

Jämför resultat

Här på vår sida Spindelharpan.nu kan du spara dina resultat och jämföra dem med andra spelares resultat.

Att spela Harpan online ger dig möjlighet att spela spelet var och när som helst, och det är också ett bra sätt att öka dina färdigheter och bli en mästare. Spela Harpan gratis här på sidan och utmana dig själv eller andra spelare!

spela harpan med en kortlek offline steg för steg

Harpan patiens:  steg-för-steg guide (offline)

Harpan, även känt som Klondike, är ett klassiskt solitairespel som är enkelt att lära sig men svårt att bemästra. Målet med spelet är att flytta alla kort från spelplanen till fyrstapel med kort i stigande ordning från Ess till Kung. För att göra detta, måste du använda ett extra fält där du kan lagra kort temporärt.

Korten på spelplanen

För att börja spela Harpan, placerar du ut alla kort på spelplanen i sju fält, med det nedersta kortet vänt uppåt och resten av korten vända neråt. Du kan bara flytta det nedersta kortet i varje fält. Målet är att flytta alla kort till fyrstapel med kort i stigande ordning från Ess till Kung. Du lägger korten i varannan färg (svart och röd).

Flytta korten

För att flytta ett kort till ett annat fält, måste det vara i stigande ordning och av annan färg. Till exempel kan du flytta ett svart damkort på ett rött kungkort. Du kan också flytta flera kort i en grupp, så länge de är i stigande ordning och av annan färg.

Dra-högen

Det finns också ett talon fält där man kan vända kort från och använda dem i spelplanen. Korten på talon fältet kan bara vändas ett i taget, men det finns en möjlighet att vända tillbaka korten om man inte kommer vidare med dem.

Strategier

Det är viktigt att vara strategisk när man spelar patiensen. Försök att hålla fältet så tomt som möjligt och försök att använda reservefältet effektivt. Det är också viktigt att planera i förväg, och tänka ett steg framåt för att se om du kan flytta kort till fyrstapel.

Spelet är ett utmanande och roligt spel att spela. På vår sida Spindelharpan.nu kan du spela Harpan gratis online och utmana dig själv eller andra spelare. Med lite övning och rätt strategi kan du bli en mästare på kortspelet!

tips och tricks harpan

Harpan tips och tricks

Bli en expert på Harpan med våra tips och tricks för kortspelet här på Spindelharpan.nu! Spelet är ett klassiskt solitairespel med en lång historia och en stark popularitet, men det kan vara svårt att bemästra. På vår sida hittar du allt du behöver för att förbättra dina färdigheter och ta ditt spelande till nästa nivå.

Här är några av våra bästa tips och tricks för att hjälpa dig att vinna kortspelet:

Planera i förväg

 • Innan du börjar flytta kort, tänk ett steg framåt och försök att se vilka möjligheter du har för att flytta kort till fyrstapel.
 • Försök att hålla så många fält som möjligt tomma för att skapa mer möjligheter för att flytta kort.

Försök tömma en kolumn

 • Du kan flytta en kung till en tom kolumn
 • Det hjälper dig att försöka tömma så många kolumner som möhjligt för att vinna spelet.

Var strategisk med dra högen

 • Använd talon fältet för att vända kort från.
 • Var försiktig med att vända kort från talon fältet eftersom du endast kan vända ett kort i taget.
 • Tänk på om du verkligen behöver vända kortet från talon fältet eller om du kan hitta ett annat sätt att flytta korten.

Öva, öva, öva

  • Spelet är ett utmanande spel och det tar tid att bli en mästare.
  • Spela så mycket du kan och förbättra dina färdigheter med tiden.

  Spela Harpan gratis online på Spindelharpan.nu

   • På vår sida kan du spela Harpan gratis online och utmana dig själv eller andra spelare.
   • Det är ett bra sätt att öka dina färdigheter och bli en mästare på kortspelet.

   Följ dessa tips och tricks för att förbättra dina färdigheter i spelet och ta dig närmare målet att bli en expert på spelet. Ju duktigare du blir desto roligare blir det.

   historian om spelet

   Harpan historia

   Harpan, även känt som Las Vegas på svenska och Klondike på engelska, är ett klassiskt solitairespel med en lång historia. Spelet har sitt ursprung i Nordamerika där det spelades av pionjärer och guldgrävare under 1800-talet. Det tog sin nuvarande form under 1900-talet och blev snabbt ett populärt tidsfördriv för många.

   Det var först när Microsoft släppte sitt operativsystem Windows 3.0, som spelet fanns med på ett Windows operativsystem utan att man behövde betala extra för spelet. Det är även därifrån spelet fått sitt namn, Harpan. Spelet var innan dess känt som Las Vegas i Sverige och Klondike i den engelsktalande delen av världen.

   Det ledde till att spelet blev omåttligt populärt och spelades av många. Unga som gamla, ett tidsfördriv som kräver en hel del hjärnaktivitet. Det spelades också en del på olika arbetsplatser när det fanns tid, eller man hade tråkigt. Sedan dess har kortspelet spelats av många.

   Med utvecklingen av internet och online-spel, har spelet också blivit en populär online sensation. 

   harpan och spindelharpan

   Skillnaden mellan Harpan och Spindelharpan

   Harpan och Spindelharpan är båda klassiska solitairespel, men det finns viktiga skillnader mellan dem.

   En av de största skillnaderna är antalet kortlekar som används. Harpan spelas med en enda kortlek medan Spindelharpan kan spelas med upp till fyra kortlekar. Det gör Spindelharpan till ett svårare spel eftersom det finns fler kort att hålla reda på och det är svårare att hitta matchande kort.

   En annan skillnad är målet för spelet. I Harpan är målet att flytta alla kort till fyrstapel i stigande ordning från Ess till Kung. I Spindelharpan är målet att sortera alla kort i fyrstapel i stigande ordning från Ess till Kung, både i färg och i nummer.

   Förflyttning av kort är också annorlunda i de båda spelet. I Harpan kan kort endast flyttas till fyrstapel från samma färg och i stigande ordning. I Spindelharpan kan kort flyttas oberoende av färg men måste fortfarande vara i stigande ordning.

   Spindelharpan har också flera extra fält, som reservefältet och talon fältet. Dessa fält ger spelaren fler möjligheter att lagra och använda korten för att hjälpa till att lösa spelet.

   Till slut, det är också viktigt att notera att Harpan kan spelas med en enda kortlek men Spindelharpan kan spelas med upp till fyra kortlekar. Det gör Spindelharpan till ett svårare och mer utmanande spel än Harpan.

   harpan på mobilen

   Harpan på mobilen – ta med det populära spelet vart du än går

   Idag är det enklare än någonsin att ta med sig sina favoritspel överallt tack vare teknologiutvecklingen. Harpan, det klassiska solitairespel som har varit populärt i århundraden, är nu tillgängligt på mobiltelefoner och surfplattor. Här på vår sida kan du spela Harpan på mobilen och ta med det populära spelet vart du än går.

   Att spela Harpan på mobilen ger dig möjlighet att spela spelet var och när som helst, oavsett om du är på resande fot eller bara har lite tid över. Du kan spela när som helst, var som helst, och det är också ett bra sätt att förbättra dina färdigheter och bli en mästare.

   Vår mobilanpassade version av Harpan är enkel att använda och har samma funktioner som den vanliga versionen. Du kan välja att spela mot andra spelare i en turnering eller utmana dig själv med olika svårighetsgrader. Du kan också spara dina resultat och jämföra dem med andra spelares resultat.

   Att spela harpan på mobilen är också ett bra sätt att träna hjärnan och hålla den aktiv. Spelet kräver tänkande och strategi för att vinna, och det är ett utmärkt sätt att förbättra din minne och problemlösningsförmåga.

   Så om du är en fan av Harpan och vill kunna spela det när som helst och var som helst, besök vår sida Spindelharpan.nu och ladda ner vår mobilanpassade version. Spela Harpan gratis på mobilen och ha kul!

   harpan gratis

   Harpan gratis online: spela det klassiska spelet utan att betala

   Harpan är ett klassiskt solitairespel med en lång historia och en stark popularitet, men det kan ibland vara svårt att hitta en gratis version av spelet. På vår sida Spindelharpan.nu kan du spela Harpan gratis online utan att behöva betala.

   Det finns många fördelar med att spela Harpan gratis online. För det första kan du spela spelet när som helst och var som helst, så länge du har en internetanslutning. Det gör det till ett bra val för den som är på resande fot eller har lite tid över.

   Det är också ett bra sätt att förbättra dina färdigheter och bli en mästare. Du kan välja att spela mot andra spelare i en turnering eller utmana dig själv med olika svårighetsgrader. Du kan också spara dina resultat och jämföra dem med andra spelares resultat.

   Att spela spelet gratis online är också ett bra sätt att träna hjärnan och hålla den aktiv. Spelet kräver tänkande och strategi för att vinna, och det är ett utmärkt sätt att förbättra ditt minne och problemlösningsförmåga. Det är också ett bra val för dem som är nya till spelet och vill lära sig reglerna och utveckla sina färdigheter innan de börjar spela med riktiga pengar.

   En annat fördel med att spela kortspelet gratis online är att det inte kräver någon nedladdning eller installation av programvara. Du kan enkelt spela spelet direkt i din webbläsare, vilket gör det enkelt att komma igång och spela.

   Så om du älskar patiensen och letar efter en gratis version av spelet, besök vår sida Spindelharpan.nu. Vi erbjuder en gratis online-version av spelet, utan kostnad och utan registrering.

   klondike faq

   Harpan FAQ

   Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande kortspelet.

   Vad är Harpan?

   Harpan, även känt som Las Vegas och Klondike, är ett klassiskt solitairespel där målet är att flytta alla kort till fyrstapel i stigande ordning från Ess till Kung. Spelet spelas med en enda kortlek.

   Var kommer Harpan från?

   Spelet har sitt ursprung i Nordamerika där det spelades av pionjärer och guldgrävare under 1800-talet. Det tog sin nuvarande form under 1900-talet och blev snabbt ett populärt tidsfördriv för många.

   Hur spelar man Harpan?

   Spelet börjar med att man delar ut korten i fem fält. Målet är att flytta alla kort till fyrstapel i stigande ordning från Ess till Kung. Kort kan endast flyttas till fyrstapel från samma färg och i stigande ordning.

   Kan jag spela Harpan på mobilen?

   Ja, du kan spela Harpan på mobilen på vår sida. Vår mobilanpassade version av kortspelet är enkel att använda och har samma funktioner som den vanliga versionen.

   Kan jag spela Harpan gratis online?

   Ja, du kan spela Harpan gratis online här på vår sida Spindelharpan.nu utan att behöva betala.

   Var kan jag hitta mer information om Harpan?

   Du kan hitta mer information om Harpan på vår sida Spindelharpan.nu. Vi erbjuder en gratis online-version av spelet, en mobilanpassad version, information om regler och strategier, samt tips och tricks för att förbättra dina färdigheter. Du kan också hitta mer information om Harpan genom att söka på internet eller genom att läsa böcker om kortspel.

   © spindelharpan.nu